Ένα ακίνητο στο νησί με τις σπάνιες φυσικές ομορφιές, τις καταγάλανες θάλασσες, τα μεσογειακά καλοκαίρια και τους ήπιους χειμώνες μπορεί να αποδειχθεί μια πολύ έξυπνη επενδυτική κίνηση. Αν τα οικονομικά σας δεδομένα επιτρέπουν την αγορά ακινήτου, τότε συνεχίστε την ανάγνωση για να πάρετε μερικές χρήσιμες συμβουλές, πριν προχωρήσετε στο πρώτο σας βήμα:

 

  • Σιγουρευτείτε ότι δε θα υπερβείτε τον προϋπολογισμό σας: Η αγορά ακινήτου σημαίνει μια μακροχρόνια δέσμευση με κόστη συντήρησης, γι’ αυτό πρέπει να συνυπολογίστε φόρους, επιθεωρήσεις μηχανικών, ρεύμα, τηλέφωνο, δημοτικά τέλη, ασφάλεια και τις απρόοπτες επισκευές που πιθανόν να χρειαστούν.

 

  • Αναζητήστε το κατάλληλο δάνειο: Μην συνάψετε δάνειο με την πρώτη τράπεζα που θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημά σας. Ελέγξτε όλες τις προσφορές και υπολογίστε ποια είναι η πιο συμφέρουσα, σύμφωνα με τις δικές σας οικονομικές ανάγκες.

 

  • Κυνηγήστε τις ευκαιρίες: Η αγορά ιδιοκτησίας είναι η μεγαλύτερη οικονομική απόφαση που θα πάρετε. Ψάξτε εξονυχιστικά γιατί μπορεί να ανακαλύψετε ευκαιρίες που δεν περιμένετε. Μια ιδιοκτησία που αποτελεί «πονοκέφαλο» για κάποιον, μπορεί να είναι η δική σας ευτυχία!

 

  • Ελέγξτε τι πρόκειται να αγοράσετε: Όταν πηγαίνετε να επιθεωρήσετε ένα ακίνητο για αγορά, μην πηγαίνετε μόνοι. Πάρετε μαζί σας ανθρώπους που εμπιστεύεστε, γιατί περισσότερες ματιές οδηγούν σε ορθότερες αποφάσεις.

 

  • Βρείτε τον κατάλληλο μεσίτη για την αγορά ακίνητης περιουσίας, ελέγχοντας τις τιμές των πρόσφατων πωλήσεών του: Συγκρίνετε με άλλους, προκειμένου να αποφασίσετε ποιος είναι αυτός που προσφέρει τις πιο λογικές τιμές.

 

  • Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας: Αναλογιστείτε ότι σε αυτή την ιδιοκτησία μπορεί να ζήσετε κι εσείς, οπότε θα πρέπει να σας ικανοποιούν οι χώροι, η διαρρύθμιση αλλά και η ίδια η γειτονιά. Αν πάλι προτιμάτε να είστε δίπλα στη θάλασσα, κάνετε τη σωστή επιλογή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Άλλωστε η Κύπρος, με την ποικιλία των επιλογών που προσφέρει, μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες.
Αν ψάχνεις για ακίνητο, τότε έχουμε υπέροχα νέα!
Ανακάλυψε το ιδανικό σπίτι για εσένα και την οικογένεια σου με λιγότερο από €200.000
Μπές τώρα στο www.intermproperties.com ή κάλεσε μας στο 99207000 για να σου προτείνουμε εμείς!